Tanden bleken

Onze tanden en kiezen bestaan uit tandbeen en glazuur. Het tandbeen heeft een bepaalde kleur en dikte die zorgt voor de kleur van de tand of kies. Nu mensen steeds langer hun gebit behouden, krijgen ook meer mensen te maken met verkleuring van het gebit. Door koffie, thee en andere voeding kan het glazuur door de jaren heen verkleuren. Vullingen en eventuele gaatjes worden dan meer zichtbaar.

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is enorm. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar niet altijd. Onveilige bleekprocessen kunnen schade aanbrengen aan uw gebit en mond. In de meeste gevallen kunnen tanden en kiezen tijdelijk witter gemaakt worden met bleekbehandelingen.

Overweegt u een bleekbehandeling? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten om uw gebit te beoordelen. Zo weet u of het bleken voor uw gebit mogelijk en veilig is.

Zelf bleken met een bleeklepel

Onveilige bleekproducten en -processen kunnen uw gebit en mond schaden. U kunt uw tanden het beste bleken onder begeleiding van uw tandarts. Deze zal eerst uw gebitssituatie checken en dan een afdruk van uw gebit maken. De tandtechnicus maakt vervolgens een passende bleeklepel van zachte kunststof. Deze draagt u enkele uren per dag of een nacht met een blekende gel.

Wilt u graag wittere tanden? Neem dan contact op met onze praktijk.