Tandarts Zwolle

Het is belangrijk om ten minste twee keer per jaar uw gebit te laten controleren door een tandarts. Bij een bezoek aan uw tandarts controleert hij of zij uw tanden en uw tandvlees om te kijken of het nog gezond is.

Slecht poetsen kan resulteren in gaatjes. Gaatjes kunnen resulteren in onherstelbare schade. Goede mondzorg is daarom belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen. Onze tandartsenmondhygiënisten kunnen er samen met u voor zorgen dat uw gebit gezond blijft.

Gebitsproblemen voorkomen

Het is belangrijk om tussen de tandartsbezoeken goed te zorgen voor uw tanden en tandvlees. Tandplak is een probleem wat terug blijft komen, maar dit is goed onder controle te houden door regelmatig uw tanden te poetsen en te stoken of te ragen. Hieronder staan een paar tips om mond goed te verzorgen.

– Poets minimaal twee keer per dag uw tanden. Tandpasta met fluoride wordt aangeraden.
– Gebruik stokers of ragers dagelijks voor uw tanden.

Ga naar de tandarts bij klachten zoals:

Gaatjes

De tandarts controleert uw gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor het optimaal onderhouden van uw gebit. De mondhygiënist helpt u bij het optimaal onderhouden van uw mondhygiëne en het daarmee verminderen van het risico op gaatjes. De tandarts controleert uw gebit en lost gebitsproblemen op. Heeft u last van gaatjes? Maak dan een afspraak zodat onze tandartsen uw klachten kunnen verhelpen. U kunt ons bellen op 038 421 9177

Tandplak

Tandplak is een laagje bacteriën dat zich ophoopt op uw tanden en tandvlees. Het is de grootste oorzaak van gaatjes. De bacteriën die in het tandplak zitten produceren zuren, en deze zuren tasten de glazuurlaag op uw tanden aan. Deze aantasting leidt op den duur tot een afname van het glazuur in de tand. Hierdoor kan het oppervlak van uw tand beschadigen waardoor er een gaatje ontstaat.

Tandsteen

Wanneer tandplak te lang niet wordt verwijderd, verhardt dit zich. Dit resulteert in tandsteen. Tandsteen is een harde kalklaag wat zich ophoopt op uw tanden. Het is erg ruw en houdt hierdoor makkelijk etensresten vast. Dit kan resulteren in verkleuringen van uw tanden en gaatjes. Daarnaast veroorzaakt het ontstekingen in uw tandvlees. Ook kan tandsteen zorgen voor een slechte adem. Er zijn dus redenen genoeg om de ophoping van tandsteen te voorkomen.

Aanhoudende slechte adem en/of vieze smaak

Bij een slechte adem heb je vaak een metaalachtige en zure smaak in de mond. De oorzaak hierachter zijn de bacteriën die zich in de diepe groeven achter op de tong nestelen.

Door het poetsen van de tanden met een tandenborstel en het reinigen van de tong met een tongreiniger kan je dit voorkomen. Ook het gebruik van tandenstokers en ragers dragen bij aan het onderhouden van een goede mondhygiëne. Zo voorkomt u dat de bacteriën zich kunnen nestelen en daarmee een slechte adem of vieze smaak veroorzaken. De tandarts kan u doorverwijzen naar de mondhygiënist die u advies geeft over hoe u uw mondhygiëne het best kan onderhouden.

Gevoelige tanden

Een goede mondhygiëne kan gevoeligheid van de tanden voorkomen. Bij het poetsen is het belangrijk dat u niet te veel kracht zet en vermijd dat het tandvlees ontstoken raakt. Hierdoor vermindert de kans op gevoelige tanden aanzienlijk. Om dit te bereiken is het van belang dat u dagelijks alle tandplak van en tussen uw tanden en kiezen verwijdert. Dit doet u door tweemaal per dag uw tanden te poetsen met een fluoridetandpasta. Poets zorgvuldig uw tanden voor 2 minuten, let er hierbij op dat u niet te veel kracht zet en gebruik maakt van een zachte tandenborstel. Reinig ook dagelijks de ruimten tussen de tanden met tandenstokers of ragers. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van speciale tandpasta’s die bijdragen aan de vermindering van tandhalsgevoeligheid.

Een gezond gebit

Zijn uw tanden en tandvlees gezond en wel? Dan duurt een bezoek aan uw tandarts meestal helemaal niet lang. De tandarts voert een controle uit en indien nodig, zullen uw tanden grondig gereinigd worden. Wilt u weten hoe u uw gebit zo gezond mogelijk kan houden? Maak dan een afspraak bij TNOZ en wij leggen uit hoe u uw gebit gezond en sterk kunt houden.

Wij raden aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist. De tandarts controleert uw gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor een grondige reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Bovendien geven onze specialisten advies over de verzorging van uw mond. Maak direct een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Zwolle centrum.