HTML field.

Mondhygiënist Zwolle

Mondhygiënist Zwolle gezocht? Zoek niet verder. Bij full-service praktijk Tandartsen Noordereiland kunt u ook terecht wanneer u een mondhygiënist nodig heeft. Mondhygiënisten hebben een specifieke deskundigheid op het gebied van mondzorg en focussen zich op preventieve mondzorg en het behandelen van tandvleesontstekingen.

Bel 038 – 421 91 77

 

Naar de mondhygiënist

Slechte mondzorg kan resulteren in ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees kan leiden tot onherstelbare schade. Mondzorg is daarom belangrijk voor het behoud van uw tanden en kiezen, maar ook voor uw algemene gezondheid.

Onze mondhygiënistes helpen u van uw mond- en tandvleesproblemen af en helpt u nieuwe problemen te voorkomen.

 

Onze mondhygiënisten

Preventie van gebitsproblemen

Een van de belangrijkste taken van de mondhygiënist is het voorkomen van problemen aan uw gebit. Door voldoende aandacht te besteden aan uw mondhygiëne voorkomt u veel tandheelkundige problemen. Denk hierbij aan een vervelende mondgeur en tandvleesproblemen.

 

Bezoek de mondhygiënist bij klachten

  1. Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen
  2. Slechte adem en/of vieze smaak in de mond
  3. Gevoelige tanden
  4. Tandplak, tandsteen of aanslag (bijv. door roken)
  5. Vaak gaatjes

Bel 038 – 421 91 77

Bloedend tandvlees of loszittende tanden of kiezen

Bloedend tandvlees wijst in de meeste gevallen op ontstoken tandvlees. U kan bloeding opmerken tijdens het poetsen, interdentaal reinigen of eten. Naast dat het tandvlees bloed kan het ook gevoelig zijn bij aanraking. Ontstoken tandvlees kan ontstaan door een slechte mondhygiëne. Het begin stadium van tandvleesontsteking heet gingivitis. Gingivitis bevind zich met name aan de tandvleesrand. Als gingivitis niet op tijd wordt behandeld, kan dit overgaan in parodontitis (kaakbotontsteking). Parodontitis tast de fundering van je tand of kies aan met als resultaat het losraken of zelfs kwijtraken van je tand of kies. Zowel gingivitis als parodontitis verlopen in de meeste gevallen pijnloos. Neem altijd contact op met uw tandarts of mondhygiënist bij het vermoeden van een tandvlees ontsteking.

 

Slechte adem en/of vieze smaak in de mond

Een slechte adem herken je vaak door een metaalachtige en zure smaak in de mond. Dit is het gevolg van bacteriën op de tong. Achterop de tong bevinden zich diepe groeven waarin bacteriën zich nestelen.

Dit kan worden voorkomen door naast het poetsen van uw tanden ook uw tong te poetsen of gebruik te maken van een tongreiniger. Gebruik ook interdentale hulpmiddelen zoals floss, ragers en stokers om een slechte adem en/of vieze smaak in de mond te voorkomen. De mondhygiënist kan u advies geven over welke interdentale hulpmiddelen u het beste kan gebruiken.

 

Gevoelige tanden

Een goede mondhygiëne kan tandhalsgevoeligheid voorkomen. Als u niet te krachtig poetst en zorgt dat uw tandvlees niet ontstoken raakt, heeft u hier minder kans op. Dat betekent dat u dagelijks alle tandplak van en tussen uw tanden en kiezen moet verwijderen. Poets uw tanden daarom tweemaal per dag met een fluoridetandpasta. Een goede poetsbeurt duurt twee minuten, gebeurt zorgvuldig, niet te krachtig en met een zachte tandenborstel. Reinig ook dagelijks de ruimten tussen uw tanden en kiezen met tandenstokers, ragers of flossdraad. Ook zijn er speciale tandpasta’s op de markt die de tandhalsgevoeligheid kunnen verminderen.

 

Tandplak, tandsteen of aanslag

Tandplak bestaat uit voedselresten, slijm en bacteriën. Als het tandplak niet goed verwijderd wordt krijgt u tandvleesontstekingen, gaatjes of tandsteen. Tandsteen ontstaat door tandplak dat door middel van speeksel verkalkt. Aanslag op uw tanden kan erg storend zijn. Dit kan komen door roken, bepaalde voeding en het drinken van koffie, thee of wijn. Bepaalde spoelmiddelen kunnen er ook voor zorgen dat er aanslag op uw tanden ontstaat.

 

Vaak gaatjes

Worden er vaak gaatjes geconstateerd tijdens de halfjaarlijkse controle? De mondhygiënist kan door aanpassingen in uw mondhygiëne of tips wat betreft uw voeding het risico op gaatjes verminderen.

 

Wij raden aan om tweemaal per jaar een gecombineerde afspraak in te plannen met uw tandarts en mondhygiënist.

De tandarts controleert uw gebit op problemen en de mondhygiënist zorgt voor een grondige reiniging van uw tanden, kiezen en tandvlees. Bovendien geven onze specialisten advies over de verzorging van uw mond. Maak direct een afspraak in onze moderne tandartsenpraktijk in Zwolle centrum.

Bel 038 – 421 91 77

Maak nu een afspraak!

    Tijdens de lockdown kunt u nog steeds veilig bij ons terecht voor controles & behandelingen.
    This is default text for notification bar