Implantaat Zwolle
Vindt u ook dat een mooi en gezond gebit erg belangrijk is? Dan bent u niet de enige. Het missen van een tand kan iemand onzeker maken.
Misschien lacht u wel met een hand voor uw mond omdat u denkt dat anderen het zien. Misschien praat u minder makkelijk. Misschien kunt u niet zo goed meer kauwen of eet u niet meer alles wat u zou willen.
Als u één, meerdere of zelfs al uw tanden mist en weer ongehinderd wilt kunnen praten, lachen en eten, dan kunnen implantaten de uitgelezen oplossing voor u zijn.
Bel 038 421 9177 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.
Contact
Neem nu contact op en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden!
Wat is een implantaat?
Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Het implantaat wordt gemaakt van titanium. Dit materiaal wordt namelijk niet door het tandvlees en het menselijk lichaam afgestoten.
Zo kan het implantaat zich volledig nestelen en binden met het huidige tandvlees. Dit zorgt ervoor dat het u een gevoel van natuurlijke tanden geeft.
Zo kunt u zonder problemen weer een hap van uw appel nemen!
Implantaat plaatsen
Consult
Het plaatsen van een implantaat begint met een consult bij de tandarts implantoloog. Deze zal een overzicht röntgenfoto maken van uw gebit. Dit is een röntgenfoto waarbij uw gehele kaak in beeld wordt gebracht.
Hierna volgt een mondonderzoek. Samen met de tandarts implantoloog worden vervolgens de mogelijkheden en de voor- en nadelen besproken.
U kunt hierna een afspraak maken voor het daadwerkelijk plaatsen van het implantaat.
Bel 038 421 9177 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.
Implantaat plaatsen
Het plaatsen van een implantaat is een vrij eenvoudige procedure. De plek waar het implantaat komt, wordt verdoofd. Op het moment dat de verdoving is ingewerkt, zal de tandarts beginnen met het plaatsen van het implantaat.
Allereerst wordt er een klein sneetje in het tandvlees gemaakt waardoor het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens wordt een klein gaatje in het kaakbot geboord waarin het implantaat wordt geplaatst.
Wanneer het implantaat is geplaatst zal deze gesloten worden door middel van een hechting. Hierdoor omsluit het tandvlees het implantaat. Dit zal ervoor zorgen dat het implantaat volledig kan ingroeien in het kaakbot. De hechting zal na ongeveer één week weer verwijderd kunnen worden tenzij er gebruik wordt gemaakt van een oplosbare hechting.
Zorg dat u twee tot drie dagen, na plaatsing van het implantaat, geen grote inspanningen levert. Vermijd tillen en sporten. Houd daarbij uw gebit goed schoon.
Helingsproces
Het kost tijd voordat het implantaat verbindt met het tandvlees en dat uw gebit heelt. Dit proces varieert van zes weken tot zes maanden.
De tijd die het implantaat nodig heeft om te helen en zich te verbinden met uw tandvlees is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het belangrijk om uw gebit goed te blijven verzorgen, niet te roken en alcohol te vermijden. Bij een schoon en goed onderhouden gebit zal het helingsproces minder lang duren.
De nieuwe tand plaatsen
Wanneer het implantaat is vastgegroeid in het kaakbot dient er een vervolgafspraak gemaakt te worden om de kroon op het implantaat te plaatsen. Tijdens deze vervolgafspraak wordt opnieuw een klein sneetje in het tandvlees, dat over uw implantaat gegroeid is, gemaakt om het implantaat zichtbaar te maken. Hier zal uw kroon op bevestigd worden.
Nieuwe tanden worden ontwikkeld in een tandtechnisch laboratorium en zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit. Hierbij wordt er uiteraard rekening gehouden met uw wensen. Ook wordt er gekeken naar uw tandkleur om zo een bijpassende tand te maken.
De nazorg
Nadat het implantaat bij u is geplaatst, is het van groot belang om uw gebit goed te blijven verzorgen. Dit zorgt namelijk voor een lange levensduur van het implantaat.
Bel 038 421 9177 of vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies over uw mogelijkheden.
Voor- en nadelen van een implantaat
Het plaatsen van een implantaat brengt voor- en nadelen met zich mee. We hebben de belangrijkste even op een rijtje gezet:
Voordelen:
- Geen beschadiging aan omliggende tanden
- Voelt aan als een echt gebit
- Opnieuw een stralende lach
- Het is een veilige en betrouwbare behandelmethode
- Een implantaat is niet vatbaar voor zenuwontsteking of cariës (gaatjes)
Nadelen:
- Bij slechte mondhygiëne kunnen ontstekingen ontstaan
- Zeer klein risico dat het implantaat niet goed vastgroeit in kaakbot
Vergoeding implantaat
In Nederland is er over het algemeen geen vergoeding beschikbaar vanuit het basispakket van een zorgverzekering. Als u van de verzekeraar een vergoeding wil krijgen komt dit waarschijnlijk uit een aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor altijd eerst de verzekeraar en bekijk uw verzekeringspolis.
Wettelijk eigen risico
In Nederland is een vast eigen risico vastgesteld voor de zorgverzekeringen. Voor het jaar 2022 is dit minimaal 385 euro.
Is een implantaat ook mogelijk bij mij?
In principe kan bij elke volwassene een implantaat geplaatst worden. Wel is het van belang dat er voldoende kaakbot is, waar het implantaat in wordt geplaatst. Wanneer er te weinig kaakbot is, kan vaak met een extra behandeling nieuw bot worden geplaatst.
Op het moment dat u nog uw eigen tanden en kiezen heeft, is het verder van belang dat het tandvlees hieromheen gezond is. Wanneer dit niet het geval is, moet hier eerst iets aan worden gedaan. Door middel van röntgenfoto’s kunnen wij bepalen of implantaten bij u kunnen worden toegepast.
De kans van slagen
De kans van slagen bij het plaatsen van een implantaat is erg groot. Door vooraf goed onderzoek te doen, wordt de kans op complicaties minimaal gehouden.
Het is mogelijk dat er, na het plaatsen van de implantaat, zich enige vorm van ongemak voordoet. Voorbeelden hiervan zijn napijn of zwellingen rondom de implantaat. Deze ongemakken verdwijnen echter na verloop van tijd vanzelf.
Het komt zeer zelden voor dat een implantaat niet goed integreert met het gebit en daarom verwijderd moet worden. De kans hierop wordt vergroot wanneer u rookt.
Verzorging van het implantaat
Het is van groot belang om het implantaat hygiënisch te onderhouden net als de rest van uw gebit. Verzorg het implantaat alsof het uw eigen tand is. Gebruik hierbij dus gewoon uw tandenborstel en zorg dat u regelmatig flost.
Ons aanraden is om twee keer per jaar een gecombineerde afspraak te maken met uw tandarts en mondhygiënist. Een mondhygiënist kan u met goed en duidelijk advies ondersteunen in het reinigen en onderhouden van uw gebit.
Waarom laten plaatsen bij Tandartsen Noordereiland
Tandartsen Noordereilandis een moderne en gecertificeerde tandartsenpraktijk. Door de jaren heen heeft zich een team met specialisten gevormd bij Tandartsen Noordereiland.
Wij bieden de laatste high-tech tandheelkunde en zijn op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen ons vakgebied.
Iedere cliënt heeft andere wensen, behoeften en natuurlijk een ander gebit. Graag geven wij u een persoonlijk en op maat gemaakt advies geven over de mogelijkheden.
Iedere cliënt heeft andere wensen, behoeften en natuurlijk een ander gebit. Graag geven wij u een persoonlijk en op maat gemaakt advies.
Bent u benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Maak dan nu een afspraak via 038 421 9177 of vul het formulier in!
Veelgestelde vragen
Nieuwe cliënt
Bent u geen cliënt bijTandartsen Noordereiland? Geen probleem. Als u nieuw bent bij Tandartsen Noordereiland kunt u een eerste afspraak inplannen via 038 421 9177 of vul het formulier in!
Afspraak maken
Direct een afspraak maken met de tandarts implantoloog? Dat kan online middels het formulier of telefonisch via 038 421 9177.